Søren Christiansen

Søren er uddannet lastbilmekaniker og har arbejdet i Volvo Truck Center Viborg siden 1995. 

Stilling: Mekaniker og tillidsmand

Hvorfor valgte du at blive lastbilsmekaniker? 

Jeg synes lastbilsmekaniker lød spændende, så jeg søgte en læreplads i Volvo. Jeg er udlært på et Volvo værksted i Kjellerup. Efter jeg blev udlært arbejdede i nogle år på et andet værksted før jeg vendte tilbage, så jeg har næsten altid arbejdet i Volvo. 

 

Hvad er det særlige ved at arbejde med lastbiler ift. personbiler?

Det er nemmere og større. Jeg tror, at det som er fascinerende for de unge mennesker, som kommer ind som lærlinge, det er de store biler. Det er primært størrelsen, det er ikke som sådan teknikken, men det der med at en lastbil kan slæbe jeg ved ikke hvor mange tons – det har da helt klart noget at sige. Selv synes jeg, at det er sjovest at lave lastbiler. 

 

Har du en særlig arbejdsfunktion på værkstedet?

Jeg har ikke nogen speciel arbejdsfunktion. Jeg laver hvad der kommer ind på værkstedet. Jeg møder ind kl. 7.30 om morgenen og ved sjældent, hvornår jeg er færdig. Det kan lige så godt være kl. 15.30 som senere. Vi har jo døgnvagt og kører i det meste af Jylland, så derfor ved jeg aldrig hvordan en arbejdsdag kommer til at se ud eller hvornår jeg er færdig. Min arbejdsdag slutter, når bilen er færdig, sådan er det jo med lastbiler, de skal laves. Det er det spændende ved det. Og så er jeg desuden tillidsmand og skuemester i min fritid, så jeg har faktisk en blandet hverdag, 

 

Hvad er en skuemester?

En skuemester tager ud til svendeprøver og vurderer og godkender lærlingens arbejde. Det svarer til en censor, men i mekanikeruddannelsen kalder vi det en skuemester. Jeg er skuemester 3-4 gange om året. Det er spændende at være med til at uddanne en masse unge mennesker og så kommer man lidt væk fra værkstedet en gang imellem. Vi har jo selv lærlinge i Viborg, men det er ikke vores egne lærlinge, jeg får lov til at hjælpe og bedømme. 

 

Hvordan ser en god arbejdsdag ud for dig?

På en god dag kommer der en masse biler igennem og jeg møder en masse mennesker. Jeg foretrækker at have travlt, møde kunderne og løse deres problemer. Kunderne kommer med en lastbil, som ikke fungerer, så får vi en snak om det og mekanikerne hjælpes om at reparere bilen, og pludseligt så virker det hele igen. Det synes jeg er enormt tilfredsstillende – så det er en meget god dag.

 

Hvordan vil du beskrive Volvo Truck Center Viborg som arbejdsplads?

Det er et fint sted at arbejde. Vi har et godt sammenhold og hjælper hinanden meget. Vi er opmærksomme på, hvis en kollega står med et problem, som man selv kender til, så hjælpes vi ad med at løse det, det kan jeg godt lide. De fleste af os kender jo hinanden godt, fordi vi har arbejdet sammen i mange år. Derfor kan man måske godt som ny medarbejder opleve, at det er lidt svært at komme ind, men jeg synes på den anden side, at vi er rimelig gode til at tage imod nye medarbejdere